İnternet Sitesi Nasıl Kurulur?
Yeni Türk Ticaret Kanunu, limited ve anonim şirketlere şirketin bilgilerinin, ürün ve hizmetlere ait bilgilerin bulunduğu bir web sitesi açma zorunluluğu getirdi. Yasadaki bu düzenlemenin ardından internet hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmayan şirketler kendilerine ait web sayfalarını nasıl açacaklarını araştırma içerisine girdiler.
Bu iş için şirketin gelirlerinden bütçe ayıran ve işi profesyonel web tasarımcılara emanet edenler olduğu gibi kendi başına çözüm üretmek isteyen firmalar da var.
Ben de sizlere bir internet sitesi nasıl kurulur, nelere ihtiyaç vardır, genel hatlarıyla bunlardan bahsedeceğim:
1-) Her şeyden önce internet sitenizin ismini belirleyip sitenizin adını (alan adını), web dilinde deyimiyle domaininizi seçmelisiniz.
Kurumsal kimlik açısından bir şirket için com.tr domain ile başlamak daha doğru bir seçim olur.
com.tr domain almak için nic.tr’den yeni sorumlu kodu oluşturup başvurunuzu iletebilirsiniz.
com.tr domaininizi alırken nic.tr tarafından sizden bazı evraklar istenecek.
com.tr domain almak konusunda detaylı bilgi için buraya gözatabilirsiniz.
com.tr domainizi aldıktan sonra ilerleyen zamanlarda kolaylık sağlaması açısından com,net ve org uzantıları da kaydedip com.tr uzantılı sitenize yönlendirebilirsiniz.
com,net,org uzantılı domaininizi alırken de burdan whois sorgusu yaparak domainin boşta olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Domainlerle ilgili tüm soru ve sorunlarınız için Domain Forumları‘ndan destek alabilirsiniz.
2-) Web sitenizin ismini (domaininizi) belirledikten sonra şimdi sıra web sitenizin barınacağı sunucudan (web server’dan) bir alan kiralamaya yani web barındırma (hosting) hizmeti satın almaya geliyor. Ortalama bir web sitesi için 100 mb web alanı yeterlidir.
Web sitenizin hızı için Türkiye lokasyonlu sunucularda barındırma hizmeti sağlayan firmaları tercih etmelisiniz.
3-) Son olarak da web sitenizin tasarım & kodlama kısmı kalıyor. Tasarım ile kodlamayı profesyonel birine teslim etmeniz her zaman daha iyidir. Size özel bir web sistemi kullanmayacaksanız açık kaynak kodlu dünyaca yaygın WordPress, Joomla, Drupal, osCommerce gibi sistemleri kurabilirsiniz.
Genel anlamda bir web sitesine bu aşamaları izleyerek sahip olabilirsiniz.
İhtiyacınız olan web hizmetleri bunlarla sınırlı kalmayacaktır.
Sitenizi aktifleştirdikten sonra arama motoru optimizasyonu (Google’da üst sıralarda yer almak için), internet reklamcılığı (müşteri ağınızı genişletmek için) gibi ihtiyaçlarınız da doğacaktır.
Profesyonel web danışmanlığı ve web hizmetleri için bizimle burdaki web sitemizde yer alan bilgileri kullanarak irtibata geçebilirsiniz.
2004’ten beri sürdürdüğümüz internet hizmetlerine 500’ün üzerindeki referansımızla devam ediyoruz.
"İnternet Sitesi Nasıl Kurulur?" konusu için 1 yorum yazıldı.
resimli nasıl açılıyo